Pages

Doakan kejayaan saya dan kawan-kawan sepanjang menjadi budak diploma/matrikulasi/asasi or tingkatan 6 ni.. AMIN! FIGHTHING kawan-kawan !

Wednesday, March 14, 2012

Test dgn JPJ?? Lulus ke tak ni??

Assalamualaikum..

Hari ni nak Post entry dlm dialek KLATE..
sapo-sapo yg xfaham tuu SORY yee..haha (GELAK JAHAT!!)
Tapi, dont wory, tak pekat mano pon Dialek Klate sayo..hehe
JOM bace!!

Hari isnin (12/3/2012) baru2 ni,, nedy gi Test Lesen Kereto ngn JPJ..
ADUYAI,, punyo laa NERVOUS..
nedy dapat kreto nom.3.. Saim2 kat situu royak, rmai yg xlulus naek kreto tuu sbb kreto tuu ade problem ckit..huhu
JAHAT laa saim2 ni pon, lagi laa sayo NERVOUS, awok royak gituu..hehe

Cabaran mulo-mulo utk TEST kreta--> naik BUKIT..

mulo-mulo naik tu, Terundur balik..Hua... Nak nangis doh time tuu.. ingat xlulus..
then, JPJ tuu kato xpo dik,,boleh naik skali lagi..last chance.. Alhamdulillah lulus jgok..

Cabaran seterusnya --> Parking kreto

emm,, Alhamdulillah lulus jugok.. lamo mbe ambik maso situ,, sebab takut xlulus..huhu


Then, cabaran --> 3 penjuru

Syukur x2.. kreto x mapuh time tgh uat 3 penjuru tuu.. sebab hampir-hampir doh nk mapuh time tuu, mjur dei siap uat 3 penjuru dulu..


Cabaran Last skali --> kat jalan raya

aduiii.. yg nii paling NERVOUS, sebab JPJ ado kat sbelah..
Dah la time tuu hujan!!
tapi, thanks tuu that JPJ sebab psang radio, jdi xler nedy Nervous sgt..
time tgh bwak kreto tuu,, Radio tuu duk main lagu DADALI~ Disaat aku mencintaimu..
apo lagi, ngn nedy2 laa nyanyi skali.. tapi, nyanyi dle hati je lah..haha


ALHAMDULILLAH,,lulus jugak (17/20).. nasib baik.. ingat kei xlulus doh,, sebab time bawok tuu, nedy keno maroh ko JPJ tuu sebab suko hati bui SIGNAL..
tempat hop sepatutnya xpayoh bui signal pon, nedy bui..haha


Then, bile dpat tau lulus,, hepy mbe raso. mcm nok lompat jh tnggi2..hehe
tapi,situ kawasan orang ramai,, niat dihati tuu disimpan je loh..hehe



Gapo-gapo pon, BERBALOI-BALOI laa nedy tnggu seharian kat litar hari tuu..
dari PUKUL 8 pagi tnggu,, habis TEST pkul 5petang..
(8JAM?? huhu,, )

TAPI,, tuu baru TEST Kreto je laa.. Motor belum lagi.. Minggu depe TEST Motor..
uwaaa.. TAKUT laa nak gi TEST motor,, Sebab nedy tok PANDAI bawok motor..
First time bawok motor, time blaja dlam litar tuu ler..
then, blaja 8jam, dah keno gi TEST ngn JPJ.. TAKUT.. NERVOUS.. NAK NANGIS.. huhu

DOAKAN NEDY LULUS DEH TEST MOTOR DENGAN JPJ NEXT WEEK :x::x:

6 comments:

AiSyA LiEzA said...

tahniah la lulus... hehehe... saya fhm2 bhsa entri ni.. ekeeke.. ^^

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@AiSyA LiEzA

thanks.. mjur laa faham..hehe

SyaNa_SaN said...

terundur balik??? hahahahha.. gelak guling2x!

tp congrat le dah lulus! syukur..

tp punyala baguih pkcik JPJ bukak lagu dadali kan?!

utk test moto nnt.. take it easy ok!

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@SyaNa_SaN

pengalaman tuu terundur bukit.. hehe
ha'ah bguih mbe pkcik JPJ tuu.. <3

okk.. thanks.. doakan saye yee.. :)

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@SyaNa_SaN

pengalaman tuu terundur bukit.. hehe
ha'ah bguih mbe pkcik JPJ tuu.. <3

okk.. thanks.. doakan saye yee.. :)

cik chemist said...

ditag http://luvlypolkadot.blogspot.com/2012/03/tri-fa-wardrobe-1st-anniversary.html

..Jom baca entry yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...