Pages

Doakan kejayaan saya dan kawan-kawan sepanjang menjadi budak diploma/matrikulasi/asasi or tingkatan 6 ni.. AMIN! FIGHTHING kawan-kawan !

Saturday, June 30, 2012

super AWESOME HouseMateS !!

Assalamualaikum,,

Hari ni just nak SHARE gambar x2 my super awesome + lovely housemates from Uitm Puncak Perdana.. hehe




Macam mane,, sweet kan diorang?? hehe

I love them very much!! <3
(Puteri,Amalina,Ina,Husna,Aqilah) n xlupa jugak,,
 my ex-housemates (meera n syiirah)..

                            I hope, our friendship never ENDS!!

Saturday, June 16, 2012

I love you ABAH !!

Assalamualaikum,,

SELAMAT HARI ABAH !!
LOVE YOU SoO mucH, ABAH~


You're my SUPER HERO..
You're everything to me!!
You're THE BEST ABAH in the World!!
No one can REPLACE you in MY HEART..

THANKS ABAH:

THANKS FOR EVERYTHING..

Friday, June 8, 2012

My New Life at Uitm Puncak Perdana..lalala~

Assalamualikum,,

Alhamdulillah, da habis Minggu Destini Siswa (MDS) kat uitm..
MDS sangat memenatkan but in the same time, sangat menyeronokkan..
it will be one of my sweet memories in my life..
Dalam MDS tu, nedy sangat suka part yang belajar tepuk-tepuk yg berbagai-bagai tuu.. then, i love the part yg kitorang nyanyi+menari time lagu Astrid-tentang rasa ramai2, lagu Padi-Sahabat selamanya n byk lagi lah..
So, what i can say,,i really Enjoyed this MDS programme..

Kat sini ,,nedy jumpa my New housemates.. New roomates.. New friends.. New classmates..
But, Alhamdulillah, everythings okay kat sini..



Ape yang nedy paling suka belaja kat sini :
1)Fakulti just kat belakang kolej.. jalan kaki xsampai 5 minit da sampai..

2)Kafe,koperasi,gerai2 makanan (klu xsilap senior2 panggil Kandang? hah, jgn terkejut ok..) semua nye dekat, perjalan 3 minit je..hehe

3)Libary pon dekat, sama dekatnya nk pi Fakulti..

4) kat sini xramai sangat para pelajarnye coz kat sini hanya ade 3fakulti--Fakulti Filem Teater & Animasi (Fita),, Then Fakulti Pengurusan Maklumat (IM) and Fakulti Perakaunan (My Fakulti)!!

5-10) Senang citer, nak pi mane2, semua dekat!! except nk pi Bandar shah alam tu.. kene naek Bas  30 minit, baru sampai.. ;)

Ape-ape pon, Thanks to Allah,, Alhamdulillah,, bagi nedy peluang untuk belajar kat sini..

Tuesday, May 8, 2012

Uitm Puncak Perdana--I'm Coming!!

Assalamualaikum,,

EM, mesti korang semua (ex-SPM candidates 2011) dah buat semakan,, korang dapat U mane kan x3??
And, mesti yang ramai dah decide nak pi mane,, Matrik/Ting6/IPTA/IPTS??

Alhamdulillah,, nedy and kawan-kawan ramai yang dapat IPTA.. yang tak dapat IPTA pon, kebanyakan dpat Matrik..So, nedy dah decide nak pi sambung belajar kat UITM Puncak Perdana dalam Diploma Perakaunan- AC111..

Em, dulu bukan beria-ria nedy nak pi Matrikulasi Melaka sebab my BFF, 3 orang dapat kat situ..
Tapi, sorry my lovely sweethearts,, saya tak dapat JOIN kamu semua.. It's okay.. nanti bila dah habis belajar, kan kita dah PROMISE nak bukak Firma Akauntan Besar-besar!! haha

So, tak mau Touching x2.. UITM PUNCAK PERDANA,, I'M COMING!!

Sunday, May 6, 2012

Shopping di Rantau Panjang, Kelantan !!

Assalamualaikum,,

Em, tadi nedy & family pi jalan-jalan kat Rantau Panjang, Kelantan.. Seriously, dah lama sangat tak pi jalan-jalan + shopping kat sane..
Last pi pon, klau tak silap masa form 1 kot..(2007)
Ade sapa-sapa pernah pi jalan-jalan a.k.a shopping kat sane (rantau panjang)??



Ape yang best kat sane? of kos laa,, ade banyak kedai untuk cuci mata, and yang paling PENTING,, harga kat sane memang MURAH.. tapi, kene pandai laa korang pujuk-memujuk,,bodek-membodek,,and tawar-menawar dengan peniaga kat situ..

Tapi,,ape yang xbest nye adalah bila pengunjung yang ke sana sangat ramai..lagi-lagi time hujung minggu dan cuti sekolah..so, bila dah ramai pengunjung, tempat parking kereta pon, susah laa sikit nak cari..

Nak tahu, ape yang kite orang shopping??
AIR & AIR & AIR!! Yea,, setiap 2jam, kite orang akan pi beli Air sebab cuaca hari ni sangat Panas.. So,, Air adalah benda yang paling banyak kita shopping hari ni..hehe



Tuesday, May 1, 2012

Yang Terindah ~ meaningful !!

Assalamualaikum,,

hari ni nedy just nak post lirik lagu --> Yang terindah by Dakmie..

mesti ramai yang da pernah dengar lagu ni.. Yes,, ni memang lagu lama pon.. tapi, ape2 pon, lagu ni tetap nedy SUKA sampai skarang..

WHY?? The lyrics are so meaningful to me..



so, terimalah lagu dari nedy..haha
Yang Terindah-->Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Monday, April 30, 2012

Jom Semak panggilan Temuduga ke Program Perguruan 2012 !!

Assalamualaikum,,

Today nak share tentang Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM Ambilan Jun 2012 !!


Korang semua (ex-candidates SPM '11) dah buat semakan?? belum??
JOM, CLICK sini!!


http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/temuduga/papar.cfm

yang mane dapat tuu TAHNIAH nedy ucapkan!!
Yang mane xdapat..
It's okay DEAR!! masih banyak Peluang kat luar tuu.. Just Believe yang Allah dah buat yang Terrbaek untuk kita.. ;)



Tuesday, April 24, 2012

Semakan ke Matrik 2012..

Assalamualaikum,,

untuk ex-calon SPM 2011 !!
Matrik?? korang semua dah buat semakan? belum??

Jom buat semakan di SINI..
 http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/

GOOD LUCK you all !!

Alhamdulillah,, nedy and kawan2 dapat kat Melaka..
korang pulak macam mane??


Sunday, April 22, 2012

AmerConer 1st Giveaway

Assalamualaikum,,

Nedy nak JOIN giveaway ni!! haha (memang betul x2 simple entry ni--> mengikut syarat yg diberi) ;)




So, i want to TAG:
--> boboi

Saturday, April 14, 2012

GuGurl GiveAway by Anis Athia

Assalamualaikum..

Jom JOIN!! hehe

syarat sangat SIMPLE!! betul, tak tipu..

MissSha DiffusionAnez Shoppe 1ST GIVEAWAY

Assalamualaikum..

Jom semua JOIN GA MissSha & DiffusionAnez Shoppe


NAK JOIN? PLEASE CLICK THE BANNER..

nedy sudah JOIN..

BawalBiru 1st Giveaway

Assalamualaikum...

Jom JOIN Bawal Biru Giveaway!!


Nak JOIN?? just CLICK banner kat atas tuu yer..

so,, nedy nak TAG :

MS ZAYYAD GIVEAWAY

Assalamualaikum..

Today,, nedy nak JOIN,,,,,


sape-sape nak JOIN, boleh je tekan banner kat atas tuu..

ok.. now nedy nak TAG:

Sunday, April 8, 2012

Graduation-Snap.. Snap.. 1,2,3 say "KEJU"!!


Assalamualaikum,,

Hari ni berlangsung nye majlis Graduasi..
Graduasi?? fuh,, badget high class je bila sebut "Hari ini saya pi majlis Graduasi"..

Tapi sebenarnya,, hanyalah majlis graduasi peringkat sekolah,, bukan peringkat universiti lagi yee.. ;)
okk.. xmau ckap banyak,, sebab badan, mulut & tangan dah letih ber'posing' hari ni..
just nak share some pictures..



I L.O.V.E THEM sooo MUCH!



Badget CUN semua! ahaks..


Tadi semua budget CUN,, ni plak semua BUDGET CUTE!!


~~Frendz 4ver~~

AIK?? ni gambar budak kelas mane?? haha




Friday, April 6, 2012

Angsa Ganas VS Beruang Comel !!



Assalamualaikum,,

malam ni JOM tengok rancangan SUPER SPONTAN kat Astro Warna, CH 132 pukul 10 p.m...

Rancangan ape tuu??
Aiyaa,, ni lebih kurang kesinambungan rancangan SPONTAN yang pernah dimainkan kat CH 132 dulu..
TAPI, yang ni Lagi best,, sebab ade persaingan antara 2 kumpulan iaitu Angsa Ganas dan Beruang comel..

Nak tahu siape Ahli-ahli nya??




So, korang boleh la tengok rancangan SUPER SPONTAN setiap malam Jumaat pkul 10 p.m.,,
Then, kumpulan mane yang korang rase BEST, boleh laa, korang UNDI..
Sebab setiap minggu akan ade penyingkiran..

TAPI,, Talian undian hanya akan dibuka pada setiap Jumaat, 10 malam..

So, JOM tengok SUPER SPONTAN malam ni !!

LAWAK + BEST !! ;)


Thursday, April 5, 2012

Monday, April 2, 2012

Nak blaja main KEYBOARD??

Assalamualaikum..


nampak gambar kat bawah ni??
keyboard?? yes.. memang keyboard..
nedy nak benda nih......
ade sape-sape nak tolong belikan untuk nedy tak??huhu

Tak tau knape..tiba-tiba rase macam nak blaja je main benda ni..

THEN, bila hati dah nekad memang nak beli,, kene laa google dulu!! hehe

STEP 1---
SEARCH dulu, keyboard mane yang paling sesuai untuk budak yang baru nak blaja main KEYBOARD macam nedy ni..huk2.. (yg paling sesuai--> Casio CTK-240 )

STEP 2---
kene laa tengok dulu HARGANYE.. takut2, dah berkenan,, tapi harga RM xxxx keatas..
memang dapat tengok dari jauh je lah...huhu

STEP 3--
kene laa tahu serba sedikit pasal keyboard yang nak beli tuu..
rupa nye macam mane?? sound die macam mane??

LAST STEP--
cari kedai mane yang ade JUAL keyboard tuu.. then, BELI.. DONE!

em, yang LAST STEP tuu,, belum nedy lakukan..
hua.. tak tahu laa kat AREA sini,, mane ade KEDAI ALAT MUZIK..huhu


-- mintak-mintak laa nedy dapat beli KEYBOARD ni -- AMIN!!


Tuesday, March 27, 2012

Heartstrings?? watak ape yang korang suka??

Assalamualaikum..

mesti rmai bloggers yang dah lama tengok citer ni.. TAPI,, ade nedy kesah??haha
xkire,, nedy tetap nk post entry pasal citer Heartstrings ni sebab nedy baru berpeluang nk tengok citer ni..huhu
dulu busy nk SPM.. skarang,, boleh ENJOY puas2 tengok citer korea hari2..hehe




hensam x hero citer ni?? hensem kan??hehe
Jung Yonghwa (LEE SHIN) -->member dari group CNBlue

heroin citer ni pon cantik.. Park shin hye (LEE GYOO WON)
Nedy sangat suka time part Lee Gyoo won ni nyanyi.. Cute sangat suara dia!! hehe

ok.. satu lagi watak yang nedy suka ialah
Kang Min Hyuk (JUNHEE) --> member anggota CNBlue ...
suka laa lagu yang dia nyanyi tuu,, STAR..



JOM DENGAR SALAH SATU LAGU OST HEARTSTRINGS..Layan~~


video



Wednesday, March 21, 2012

Alhamdulillah.. Speechless!!

Assalamualaikum,,

Pertama skali nk ucap ALHAMDULILLAH YA ALLAH.. memang xterkata sangat dengan Result SPM baru-baru ni.. (Speechless)~~!!
Gembira sangat.. Sebab,, syukur,,alhamdulillah result nedy n kawan2 semua, GEMPAK habis!! PALING PENTING!! xde yang FAIL.. xde yang SEDIH.. semua puas HATI..
Berbaloi dengan usaha kite selama ni..hehe

ALHAMDULILLAH sekali lagi,, sebab nedy dapat RESULT diluar Target Nedy..
5A+ 4A 1A- 1C --> Adui,, nasib baik yg Last tuu C je, xde FAIL.. syukurx2..



THANKS TO:

ALLAH--> kerna memakbulkan DOA hambamu yang serba kekurangan ini..

UMI n ABAH --> Tanpa sokongan dan dorongan Umi n abah,, nadiah xkan berjaya..

CIKGU-CIKGU--> Yang siang malam mengajar nedy tnpa jemu,, wlaupun KERENAH nedy banyak..

KAWAN-KAWAN--> Without them, nedy tak kan berjaya.. thanks coz sudi ajar nedy n xlokek ilmu untuk sharing..

LASTLY--> Thanks to SEMUA--- yang sudi doakan untuk kejayaan nedy dalam SPM'11..

TAHNIAH buat bloggers merangkap school-mates nedy :
MYRAH and WANI sebab get 9A's..
Semoga dapat masuk Universiti dan Bidang pilihan kamuu semua!!
AMIN!!

Tak Kira Lah Result Kite Dapat Berapa,, Bersyukurlah Duhai Teman,,
Kerana Rezeki Setiap Orang itu Berbeza-beza..
Siapa Tahu??
Mungkin Allah Telah sediakan Rezeki Yang Jauh Lebih Baik
Kepada Kita Pada Masa Hadapan.. :)

Wednesday, March 14, 2012

Test dgn JPJ?? Lulus ke tak ni??

Assalamualaikum..

Hari ni nak Post entry dlm dialek KLATE..
sapo-sapo yg xfaham tuu SORY yee..haha (GELAK JAHAT!!)
Tapi, dont wory, tak pekat mano pon Dialek Klate sayo..hehe
JOM bace!!

Hari isnin (12/3/2012) baru2 ni,, nedy gi Test Lesen Kereto ngn JPJ..
ADUYAI,, punyo laa NERVOUS..
nedy dapat kreto nom.3.. Saim2 kat situu royak, rmai yg xlulus naek kreto tuu sbb kreto tuu ade problem ckit..huhu
JAHAT laa saim2 ni pon, lagi laa sayo NERVOUS, awok royak gituu..hehe

Cabaran mulo-mulo utk TEST kreta--> naik BUKIT..

mulo-mulo naik tu, Terundur balik..Hua... Nak nangis doh time tuu.. ingat xlulus..
then, JPJ tuu kato xpo dik,,boleh naik skali lagi..last chance.. Alhamdulillah lulus jgok..

Cabaran seterusnya --> Parking kreto

emm,, Alhamdulillah lulus jugok.. lamo mbe ambik maso situ,, sebab takut xlulus..huhu


Then, cabaran --> 3 penjuru

Syukur x2.. kreto x mapuh time tgh uat 3 penjuru tuu.. sebab hampir-hampir doh nk mapuh time tuu, mjur dei siap uat 3 penjuru dulu..


Cabaran Last skali --> kat jalan raya

aduiii.. yg nii paling NERVOUS, sebab JPJ ado kat sbelah..
Dah la time tuu hujan!!
tapi, thanks tuu that JPJ sebab psang radio, jdi xler nedy Nervous sgt..
time tgh bwak kreto tuu,, Radio tuu duk main lagu DADALI~ Disaat aku mencintaimu..
apo lagi, ngn nedy2 laa nyanyi skali.. tapi, nyanyi dle hati je lah..haha


ALHAMDULILLAH,,lulus jugak (17/20).. nasib baik.. ingat kei xlulus doh,, sebab time bawok tuu, nedy keno maroh ko JPJ tuu sebab suko hati bui SIGNAL..
tempat hop sepatutnya xpayoh bui signal pon, nedy bui..haha


Then, bile dpat tau lulus,, hepy mbe raso. mcm nok lompat jh tnggi2..hehe
tapi,situ kawasan orang ramai,, niat dihati tuu disimpan je loh..hehe



Gapo-gapo pon, BERBALOI-BALOI laa nedy tnggu seharian kat litar hari tuu..
dari PUKUL 8 pagi tnggu,, habis TEST pkul 5petang..
(8JAM?? huhu,, )

TAPI,, tuu baru TEST Kreto je laa.. Motor belum lagi.. Minggu depe TEST Motor..
uwaaa.. TAKUT laa nak gi TEST motor,, Sebab nedy tok PANDAI bawok motor..
First time bawok motor, time blaja dlam litar tuu ler..
then, blaja 8jam, dah keno gi TEST ngn JPJ.. TAKUT.. NERVOUS.. NAK NANGIS.. huhu

DOAKAN NEDY LULUS DEH TEST MOTOR DENGAN JPJ NEXT WEEK :x::x:

..Jom baca entry yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...