Pages

Doakan kejayaan saya dan kawan-kawan sepanjang menjadi budak diploma/matrikulasi/asasi or tingkatan 6 ni.. AMIN! FIGHTHING kawan-kawan !

Saturday, February 11, 2012

1 litre of tears??

Assalamualaikum bloggers2 sekalian..

tiba-tiba hari ni nedy teringat kat sad story--Drama Jepun-- '1 litre of tears'..
ade sape2 pernah tengok??
cite ni cite lama,, tahun 2007 klu xsilap nedy, cite ni dimainkan di Malaysia..

Drama '1 litre of tears' ni sangat menyentuh hati sape2 yg menonton..


kalau korang semua nak tahu,, drama 11 episod ni merupakan kisah benar seorang budak perempuan berusia 15 tahun yang bernama Aya..
Aya menghidap penyakit ataksia spinoserebelar dan hanya mampu meneruskan kehidupannya sehingga berumur 25 tahun..

Skrip drama ni plak, diambil daripada hasil catatan diari Aya sendiri semasa dia menghidap penyakit ini sehingga dia tidak mampu memegang pen sendiri..


nk tengok part2 sedih dalam citer ni?? CLICK SINI..


Jom kite bace sinopsis drama ni..

15-year-old Ikeuchi Aya was an ordinary girl, the daughter of a family who works at a tofu shop, and a soon-to-be high schooler. However, odd things have been happening to Aya lately. She has been falling down often and walks strange. Her mother, Shioka, takes Aya to see the doctor, and he informs Shioka that Aya has spinocerebellar degeneration - a terrible disease where the cerebellum of the brain gradually deteriorates to the point where the victim cannot walk, speak, write, or eat. A cruel disease, as it does not affect the mind in the least. How will Aya react when told about her disease? And how will Aya live from now on?


sumber: http://wiki.d-addicts.com/1_Litre_no_Namida




em, kalau korang nak baca sinopsis setiap episod pon boleh di LINK ni..

then, klau nak download drama ni, boley pi kat LINK ni pulak..


6 comments:

ReNaFaZpunyee=) said...

1 liter of tearssss~~ akak ada CD dia,. huhuhu. sedih seeeeeh. blh kata setiap episod lpas mak dia dh taw dia sakit akak nanges. memang 1 liter of tears keluar air mata akak,. huhuhuhu.

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@ReNaFaZpunyee=)

em,btul tuu.. boleh kata, setiap episod, cite tuu sedey sangat..
huhu =(

Azreen Amran said...

sy dah tgk citer ni. seriously air mata berderai la juga.

citer ni best. :)

ira. said...

haha . cerita ni tgok la byk kali pun , ttp nangis berliter liter jugak . btw , follow sini :)

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@Azreen Amran

memang best pon citer ni.. =)

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

@ira.

yup2.. tengok byk kali pon, tetap kluar air mata tuu..
THANKS.. =)

..Jom baca entry yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...